top of page

wat als #3

We nu eens loslaten aan constant kennis en informatie te willen vergaren. Gewoon even unplugged te zijn.


Wat als we gewoon vertrouwen op het IN het moment te zijn, en niet met Zo, Straks of Morgen? Ons soort is altijd kennis aan het vergaren en dat is iets moois, dat maakt ons soort zo bijzonder, het maakt ons mens. Maar we gaan soms erg snel qua kennis en informatie vergaren, en dat brengt veel druk en stress met zich mee, en dat zie je weer terug in ons gedrag. Het is een soort van gevoel gevangen zitten in je eigen brein. Het geeft een gevoel van onrust, geen controle meer over je eigen brein en dus leven. Maar jij hebt echt zelf de regie in handen als het gaat over je eigen leven.


Ik ben een voorstander van vernieuw en vooruitgang, en ik ben nieuwsgierig naar de generatie's na ons. Maar wat als we soms gewoon even op OFF staan, geen drang naar kennis en of informatie vergaren, en dan ook dit niet te willen opleggen bij onze vrienden, collega's, en kennissen.


Ik probeer soms echt stil te staan en te voelen waar ik ben in het bestaan. Want dit is toch wel een bijzondere plek, en dan niet waar ik nu zit, maar het bestaan, deze aarde, de plek waar onze planneet hangt. Gelovigen zullen zeggen het is een Gods wonder. Ik zeg wonder, en magisch tegelijk. Ja en misschien is dat dan ook wel Goddelijk.


Kijk eens echt om je heen! Het lijkt allemaal vanzelfsprekend dat we bestaan, maar is dat ook zo? Een ding weet ik zeker... Het is fantastisch!


Misschien vindt je het gezwets ofzo, of besef je het nu niet. Dat is helemaal oké!

Maar probeer het gewoon eens, want het kost je niets en je krijgt er zeker veel voor terug. Zoals meer tijd om te genieten en te verwonderen.

Dus stop even met vergaren, en opleggen, en begin eens per week eens helemaal OFF te zijn. Dus telefoon uit, laptop dicht, en echt even in je eigen NU te zijn.


Ik ben nieuwsgierig naar jouw verhaal als je dit een tijdje hebt gedaan.

Voel je dan minder stress? Heb je meer tijd over? Leef je dan ook meer?

Als het voor je gevoel niet lukt, of snel genoeg gaat? Geef het dan niet gelijk op!


Voel het leven, en wees lief voor jezelf.


Coaching By Gideon


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page