top of page

Nieuwe kansen

Best bijzonder als ik nu terug kijk naar de afgelopen 2,5 jaar. Net als vele stond de wereld even stil. Vele opdrachten, vrijwel alles werd voor onbepaalde tijd in de bekende koelkast gezet, of geannuleerd. Eerst dachten we, nou best even lekker zo'n Time-Out, maar al snel kwam de onzekerheid. Ik zelf ben wel gelijk gaan kijken, ja wat nu? Na vele sollicitaties en baantjes kwam ik terecht bij Stichting Philadelphia alwaar ik zonder enige ervaring of diploma's begeleider werd van een mooie groep mensen met een licht verstandelijke beperking, ook wel LVB genaamd. Ik heb hier diverse cursussen mogen volgen om zo de juiste zorg/steun te kunnen bieden aan deze bewoners. Later mocht ik daar een nieuwe functie gaan bekleden genaamd Community Builder en moet zeggen, dat is meer mijn ding :-) Tijdens mijn werk mocht ik de training/cursus volgen van Community Building. Dus mag ik mij nu officieel Community Builder gaan noemen.

Community wat? hoor ik je al zeggen. Ja ik breng mensen met elkaar in verbinden in hun eigen buurt, want dat zijn wij de afgelopen jaren een beetje verloren. Het bekende touwtje door de brievenbus bestaat allang niet meer. We zitten meer en meer gekluisterd achter onze schermen. Net als ik nu hahahaha. We zijn dus die connectie een beetje verloren. Want weten we nu echt wie onze buren zijn? Mijn taak is om te luisteren, en mijn bekende voelsprieten aanzetten voor iemands wens, talent etc. en te verbinden met iemand met die zelfde wens. Dus kun je het ook Verbinder noemen, maar dat is blijkbaar minder HIP.


Afgelopen voorjaar heb ik ook de training/cursus gevolgd genaamd BABS. Hoe mooi is het om mensen te mogen verwonderen doormiddel van een mooie speech die gevuld wordt door liefde en humor.Het mooie van deze hele periode is dat ik kansen heb gekregen en hebt gepakt om mijzelf verder te ontwikkelen. Vervolgens komen er nu opdrachten binnen om als Ceremonieel Spreker huwelijke te sluiten, en zie ik kansen liggen om ook als Community Builder elders aan de slag te kunnen gaan. Natuurlijk kriebelt het theater en mooie events mij op de rug, en zie ik ook daar opdrachten binnen komen en kansen liggen.


Ja nieuwe kansen... we zien ze niet altijd. Maar als je de tijd neemt om goed om je heen te kijken, en te luisteren, blijven aankloppen op de deuren die jij graag wilt dat ze open gaan. Zal je zien dat er iets gaat gebeuren.

Kansen krijgen gaat niet zomaar. Je moet geloven in je talent, ja en dat was en is niet altijd makkelijk. Ik ben nu al nieuwsgierig wat morgen mij brengt maar ik vergeet niet van het NU te genieten :-)


En nu heb ik er ook nog een nieuwe titel bij gekregen! Nee geen lord, of ridder in de orde van... ets. Nee veel meer dan dat! Ik mag mij namelijk sinds kort OPA noemen. klinkt dat oud? Wel nee! Want ook hier krijg ik een kans! Ja om lekker kinds te mogen zijn! LALALALALALA avonturen maken met opa, ontdekken van nieuwe werelden in onze fantasiehut. Daar waar alles kan ontstaan, en alles mogelijk is. Dus het is heel cool om opa te mogen zijn!


Gideon

Liefde begint, waar perfectie wordt losgelaten.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page